Küçük Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Bilinen.
Küçük Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Bilinen.
Blog Article
Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına gereğince belli başlı yapı teftiş şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedili çıkış baplarının) belirli durumlara göre TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.
Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları yoğun ölümlü topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut dinlence yaptığı cesim binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği mecburi olarak kullanılmalıdır.
Yangın kapıları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.
Yangın kapıları, yangının lehçe olarak kontrol şeşna tuzakınmasına yardımcı olabilir ve yangının özge bölümlere yayılmasını engelleyerek birey kaybını ve maddi hasarı minimize eder.
Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane kabilinden konstrüksiyonlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak ciğerin, henüz yapı tasar çizim halindeyken mimarlar aracılığıyla bu mevzuda duygulu davranılmalıdır.
Başarım çerezleri: Bu çerezler, görüşmeçilerin sıklıkla ne sayfaları ziyaret etmiş olduğu ve genel ağ sayfalarından kusur mesajları aldatmaıp almadığı gibi ziyaretçilerin genel ağ sitesini ne kullandığı ile alakadar bili toplar.
Yangın kapısı menteşesi kanat ile sandık arasında açılıp kapanmayı tam esenlayacak şekilde takılması gereken parçadır.
Kaçış merdivenlerinin duvar, tavan ve oturakında tek Yangın Kapısı kanatıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 an dayanıklı engel ve en az 90 dakika dayanıklı kötü sızdırmaz kapı ile özge bölümlerden ayrılır.
Opsiyonel olarak esrar sızdırmazlık sağlayan kapı madunı giyotini, yangına dayanıklı hidrolik ve yaylı menteşe eklenebilmektedir.
Dolgular ile kapı münhalluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda zahmetsiz açılacak şekilde yangın kapısı emniyet kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.
Yangın Kapısı, ivedili durumlarda binadan güvenli bir şekilde tahliye olanakı sağlayan, kanunlarla zorunlu hale getirilmiş ve anatomi yaşamını baş düzlük, bünyeların en önemli unsurlarından biridir.
Dimak aksesuar sisteminin kendine başmaklık ayırt edici bir sair özelliği kilit + ekip seti veya panik pas setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.
Kolay açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması yahut kilitli olsa bile yalnızca hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde ürkü pas veya benzeri bir oluş bulunmalıdır.
İzolasyonlu Yangın Baplarımız sağ başüstüneğu denli, şık bir görünüm sağlayabilmek için kullanılacağı mekana bakarak bile dizayn edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan panik bar sistemi, yangın simultane kapı autardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.